Sok esőt, zivatarokat hoz a hétvége

Szombaton hidegfront érkezik, ami kezdetben a Dunántúlra hoz esőt, záport, zivatarokat, majd a középső és keleti országrészbe is megérkezik a csapadék. Heves zivatarokra is számítani lehet, melyeket jégeső, szélvihar és felhőszakadás kísérhet. Többfelé élénk, erős lesz az északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében viharos lökésekre is számítani kell. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. A Dunántúlon 16-24, a Dunától keletre 25-33 fok várható.

Vasárnap erősen felhős, borongós időre van kilátás, többfelé újabb esőre, záporra, zivatarra is számítanunk kell. Hazánk keleti felén hevesebb zivatarok is kialakulhatnak. Az északi-északkeleti szél élénk, erős, nyugaton és északkeleten viharos lehet. Napközben 16-26 fok valószínű, délkeleten, valamint keleten lehet a legmelegebb.

Hétfőn délelőttig még nyugaton, délnyugat előfordulhat gyenge eső, zápor, esetleg zivatar. Ezt követően felszakadozik a felhőzet, túlnyomóan napos időre készülhetünk. Az északkeleti szél több helyen megélénkül, helyenként erős lehet. Délután 23-30 fok várható.

Kedden is marad a napos idő. Csapadék nem valószínű. A keleties szél mérsékelt, helyenként élénk lesz. Délután 24-29 fok között alakulhat a hőmérséklet. Szerdán is csak legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadék továbbra sem várható. Mérsékelt, helyenként élénk lehet a keleti, délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 23-28 fok között valószínű.

Forrás: Időkép