Sportkoncepció – Szakmai program

Június 9-én az egri sport jövőjéről is döntünk! – írta Kovács-Csatlós Tamás, független képviselőjelölt, aki Tarsoly József, független polgármesterjelölttel posztolt közös videót ma reggel.

A függetlenek teljes programja elérhető weboldalukon, itt a 6. pont a sporté. Mint írják az alapoknál kell kezdeni. Az anyagi feltételek megteremtése mellett nagyon fontos, hogy ésszerű és szolidáris prioritásokat határozzunk meg a jövőben.

Elengedhetetlen felmérni az egri sportélet szereplőinek igényeit, hiszen a hatékony támogatás érdekében szimpátia alapú pénzosztogatás helyett, elsősorban pontos képet kell kapnunk a sportolói létszámokról, szakemberekről, a különböző ágazatok klubjainak, csapatainak, egyesületeinek működési költségeiről. Ehhez nulladik lépésként szükség van arra, hogy Eger önkormányzata megfontolt, szakmai döntés alapján, arányosan és igazságosan legyen képes támogatni városunk sportéletének valamennyi szereplőjét.

Emellett a programjuk tartalmazza a városi szinten összehangolt, jól átlátható kommunikációs csatorna kialakítását, hogy az egri sportot hazai és nemzetközi szinten is mindenki egyaránt erősíthesse.

A városi sportszervezetekkel és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Sporttudományi Intézetével közösen létre kell hozni Eger Város Sportkoncepcióját. Ebben olyan hosszútávú célokat és elérni kívánt eredményeket tűzünk ki, melyek nem néhány hónapra, hanem hosszú évekre előre ésszerű és szakmai alapon nyugvó lehetőségeket teremtenek majd a sportolni, mozogni vágyóknak – legyen szó amatőr vagy versenysportokról egyaránt! A jelszó: Hajrá, Eger!