Súrol bennünket egy hidegfront, zápor-zivatar jöhet

Hétfőn a bennünket északról súroló hidegfront sem hoz lehűlést, alapvetően napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Napközben elszórtan, de a legnagyobb eséllyel a Duna vonalában és attól keletre, északkeletre számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Elsősorban a Dunántúlon lehet élénk az északi-északnyugati szél. A legmelegebb órákban 29-37 fokot mutathatnak a hőmérők, északnyugaton lesznek az alacsonyabb értékek.

Kedden sok napsütésre számíthatunk, keletebbre lehetnek felhősebb részek, de csapadék nem valószínű. A Dunától keletre, legfőképp délkeleten élénk lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Délutánra 31 és 38 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán folytatódik a hőség, a túlnyomóan napos időben 33-39 fokra számíthatunk. Számottevő csapadék sehol sem valószínű, ugyanakkor többfelé élénk lesz a keleti-délkeleti szél.

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Forróság lesz, 33-40 fokot mutathatnak délután a hőmérők. Pénteken sem várható változás, marad a tikkasztó hőség, 34-40 fokos csúcsokkal.

Forrás: Időkép