Szeles, de napos, meleg hétkezdet

Hétfőn csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye. A déli-délnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Kora reggel 7-14, míg legmelegebb délutáni órákban 24-28 fokot mérhetünk.

Kedden egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, záporok, zivatarok kialakulása. Néhol heves zivatar is előfordulhat jégesővel, felhőszakadással, viharos széllökésekkel. Zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk, néhol erős lesz a nyugatira-északnyugatira forduló szél. Hajnalban 11-17, napközben 20-27 fok várható, de záporokat, zivatarokat követően több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Szerdán keleten, északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap, a Dunántúlon és délen viszont még többfelé előfordulhat eső, zápor. Délután a Tiszántúlon is kialakulhat elszórtan zápor, zivatar a magasra törő gomolyfelhőkből. Sokfelé élénk, nyugaton helyenként erős lesz az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de időnként erősebben megnövekedhet a felhőzet. Csütörtökön elsősorban délen, délkeleten fordulhat elő zápor, zivatar, pénteken csak néhol lehet futó zápor. A szél csütörtökön még többfelé lesz élénk, erős, péntekre veszít erejéből a légmozgás. A csúcshőmérséklet ezeken a napokon 20 és 25 fok között valószínű.

Forrás: Időkép