Szeles időre, záporokra és zivatarokra kell ma számítan

Éjjel esővel, záporokkal, néhol zivatarokkal hidegfront vonul át fölöttünk, majd a csapadékzóna csütörtök kora délelőtt kelet, északkelet felé távozik. A naposabb délelőttöt követően délután nyugat, délnyugat felől ismét több felhő érkezik fölénk, és elszórtan eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Országszerte erős, viharos lesz a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. Csütörtök este, éjjel egy újabb hidegfront hozhat záporokat, zivatarokat.

Pénteken napos, gomolyos időre készülhetünk, délután délnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekedhet. Számottevő csapadék napközben nem várható, legfeljebb északon alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Továbbra is többfelé erős, nyugaton, északnyugaton viharos déli, délnyugati szél fog fújni. Délután már 18-24 fokos maximumokra van kilátás.

Szombatra is túlnyomóan napos, száraz idő körvonalazódik, inkább csak fáytolfelhők lehetnek az égen. Élénk, nyugaton, északnyugaton erős délies szélre, délután már-már kora nyárias, 22 és 27 fok közötti hőmérsékletekre készülhetünk.

Húsvétvasárnap is marad a meleg, kora nyárias, ám többfelé szeles idő. Változóan felhős lesz az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csapadék nem várható. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakul, melegebb keleten lesz. Húsvéthétfőn is kitart még a meleg, kora nyári idő, ám délután nyugat felől záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezhet.