Tarolt az egri úszótehetség és edzője a közép európai serdülő úszóbajnokságon

Ezen a hétvégén rendezték meg a több évtizedes hagyományokkal rendelkező CECJM Közép-Európai Országok Serdülő Bajnoksága elnevezésű versenyt. A versenyen Ausztria, Bosznia és Hercegovina, Cseh Köztársaság, Németország, Észak Macedónia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Törökország és a házigazda Szlovénia legjobbjaival mérték össze a tudásukat a magyar úszók.

Magyarországot 12-12 fiú és lány és 6 edző alkotta csapat képviselte, amit Krajnyák György utánpótlás kapitány állított össze, a nyári bajnokságokon és korosztályos világversenyeken elért eredmények alapján, számolt be róla Bódi Zsolt, az Egri Úszó Klub elnöke.

A magyar csapatban helyet kapott az Egri Úszó Klub úszója, Szabó Lilla és Török Zoltán edző is.

Szabó Lilla 3 egyéni versenyszámban és 2 váltóban volt érdekelt a kettő versenynap során, ahol az előzetes várakozásokat felülmúlva sikerült szerepelni a helyezéseket és az időeredményeket tekintve is.

A 200 méteres, 400 méteres, 800 méteres gyorsúszást és a 4 x 200 méteres gyorsváltót aranyéremmel, a 4 x 100 méteres gyorsváltót pedig ezüstéremmel zárta az egri úszótehetség, a bajnoki pontversenyt tekintve pedig a lányok és a fiúk is az élen végeztek az országok közötti versenyben.