Tucatnyi különbség

A várakozásoknak megfelelően magabiztosan gyűjtötte be a pontokat Egerben a Szombathelyi KKA együttese a női kézilabda NB I/B 25. fordulójának mérkőzésén. A Leányka úti csarnokban 32-20-ra diadalmaskodtak a vasiak a házigazda Eszterházy SC felett.

Szombaton újabb rangos ellenféllel kellett megmérkőzniük az egyetemista lányoknak. A feljutásra aspiráló Esztergom után a szintén NB I-várományos Szombathely is nagy falatnak bizonyult Farkas József edző lányainak számára. Tizenkettő perc játékot követően 10-1-re elhúztak, félidőben pedig már kétszámjegyű volt a differencia. A második felvonásban különösen már nem erőltette a dolgokat a Szombathely, talán ezért is vált kiegyenlítetté a küzdelem. Az SZKKA Egerben is bizonyította, hogy megérett az élvonalra. Hatpontos előnyét megőrizte az második helyezett Esztergom előtt. Az Eszterházy SC a kilencedik pozícióból várja a bajnoki hajrát.

Női kézilabda NB I/B., 25. forduló
Eszterházy SC – Szombathelyi KKA 20-32 (7-18)

Eszterházy-csarnok 150 néző. Játékvezetők: Fazekas Zs., Ónodi E.
Gólszerzők: Babinszky 6, Iván E. 4, Tóth G., Pint 3-3, Zsákovics 2, Vass, Szentkeressy-Kovács illetve Pődör R. 7, Pődör B. 5, Pálffy, Kulcsár 4-4, Szmolek, Szeberényi 3-3, Balogh, Kazai, Varga N. 2-2.
Hétméteresek: 9/4 illetve 4/3
Kiállítások: 4 perc illetve 2 perc

A játéknap további mérkőzései:
Érd – Kispest NKK 37-25
Hajdúnánás – Esztergomi Vitézek 25-31
SZISE-Bamba Marha – PC Trade Szegedi NKE 41-22
Vasárnap
Ferencvárosi TC U19 – Zengő Alföld Orosházi KA
Gárdony-Pázmánd NKK – DVSC Schaeffler U19
Komárom VSE – Szigetszentmiklós NKSE

Forrás: Agriasport
Indexkép: Pixabay