Újabb büntetőeljárás indult a Tarnát elpusztító borász és ügyvédje ellen

Újabb büntetőeljárás indult a Tarna folyó élővilágának elpusztítása miatt, természetkárosítás bűncselekménye miatt már a vádlottak padján ülő Egyed László, az aldebrői Tóth és Tóth Borászat ügyvezetője ellen, ám ezúttal “vádlottársa” az ügyvédje, Dr Gondos István is.

Az egrivalasz.hu birtokába került hivatalos végzés szerint a becsületsértés miatti eljárást – az Egri Törvényszék határozata alapján – a Hatvani Járásbíróság folytatja le, mivel a helyileg illetékes Füzesabonyi Törvényszék összes birája elfogultságot jelentett be. Az ügy lényege, hogy a Fűzesabonyi Törvényszék várakozó helyiségében Egyed László vádlott és ügyvédje, büntetőügyükben az előkészítő tárgyalásra vártak, és kihasználva a biztonsági őr távollétét, válogatott szidalmakkal illeték az ott jelen lévő 3 civil aktivistát. A feljelentés szerint “mocskos senkiknek”, “nemlétező senkiháziaknak” titulálták a korábban a Tarnát védő természetvédőket. Egyikük vallomása szerint, az is elhangzott, hogy “ha Nyitrai Zsolt visszatér Egerbe, nektek végetek.” 

Dr. Pápai Ákos sajtótájékoztatót tart Fotó: Mihály Péter

A vádlottak viselkedésükkel jogi szakvéleményem szerint csak rontanak a Tarna ügyben kialakult, amúgy is feszült helyzeten.

– fogalmazott Dr Pápai Ákos ügyvéd, sértetti képviselő, aki szerint a beszólogatás helyett a tevőleges megbánás hozhatna békét az ügyben. Dr Pápai Ákos hozzátette: ügyfele azért döntött büntetőfeljelentés mellett, mert elmondása szerint korábban már többször érte verbális atrocitás Egyed László részéről.