Újabb élcsapat hajtott fejet, ötödik helyen áll az ESE

Befejeződött a labdarúgó NB III észak-keleti csoportjában a 2023-as esztendő. A 17. forduló a tavaszról előrehozott második játéknapot is jelentette az Eger SE és persze a teljes mezőny számára.

Mondhatni a legrosszabbkor következett be a téli pihenő, ugyanis a listavezető Putnok legyőzését követően a második helyen álló Cigánd is fejet hajtott a piros-kékek előtt a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban, miután Lázok János edző tanítványai 4-1 arányban diadalmaskodtak. Utolsó hat mérkőzését veretlenül vívta meg együttesünk, ebből hármat meg is nyert, így a márciusi folytatást rég nem látott magasságban, az ötödik pozícióból várják az egri focisták.

Fotó: Lénárt Márton

Az időnként hóesésben zajló Cigánd elleni évzárón Almomani révén már a 11. percben megszerezte a vezetést a házigazda, majd nem sokkal később Hegedűs Dávid is betalált. Gondoltuk a legjobbkor – a szünet előtt nem sokkal – érkezett Vajda Ákos találata, ám a félidei ráadásban belefért még a vendég gól is, így 3-1-es vezetés birtokában vonulhattunk pihenőre. A második felvonásban már nem lüktetett annyira a mérkőzés, de egri találatnak még így is tapsolhatott a csekély létszámú, ám annál lelkesebb publikum. A 88. percben Nagy-Kolozsvári értékesített egy szabadrúgást, így 4-1 lett a végeredmény.

Lázok János:
– Nem szeretnék tiszteletlen lenni a Cigánddal szemben, de minden tekintetben – labdabirtoklásban, párharcokban, helyzetekben, játékban – óriási volt a két csapat között a különbség. Öröm volt a fiúkat látni, azt viszont sajnálom, hogy ilyen sokat kellett várni ezekre az eredményekre. Kívánunk mindenkinek boldog karácsonyt és újévet.

Labdarúgó NB III., észak-keleti csoport, 17. forduló
Eger SE – Cigánd 4-1 (3-1)