Újabb záporok, zivatarok jönnek

Kedden eleinte a felhőké lesz a főszerep, sokfelé számíthatunk záporokra, kisebb zivatarok kialakulására. A fő problémát az egymást követő gócok okozta felhőszakadások eredményezhetik, de számuk az idő elteltével csökkenni fog és egyre többfelé süt majd ki a nap. Este nyugatra sodródhatnak be újabb cellák. A Dunától keletre a nyugati-délnyugati, a Dunántúlon az északnyugati szél lesz élénk, erős. A legmelegebb órákban 20-25 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán már a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan – elsősorban keleten, délen és a Nyugat-Dunántúlon – fordulhat elő zápor, zivatar. A nyugati-délnyugati szél mérsékelt marad, legfeljebb zivatarok környezetében támadhat fel. A maximumok 24 és 29 fok között alakulnak. Hajnalra pára-, sekély ködfoltok képződhetnek.

Csütörtökön is sokat fog sütni a nap, egy-egy kósza zápor, zivatar legfeljebb északon-északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő. Sopron környékén időnként élénk lehet a délies szél. Kora reggel 12-17, délután 26-31 fokot mérhetünk.

Pénteken és szombaton a többórás napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják. Záporok, zivatarok pénteken északon, szombaton elszórtan zavarhatják a strandidőt. A szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. A csúcshőmérséklet pénteken 26 és 32, szombaton 27 és 33 fok között alakulhat.

Forrás: Időkép