25 éve áll szolgálatban az Egri RÉV

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Főegyházmegyei Karitász Központ Eger intézményeként működő RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat, mely 1998-ban nyitotta meg kapuit a Lajosvárosban.

Azóta is igényes szakmaisággal, elfogadással támogatják azokat különböző függőségekben szenvedőket, akik szeretnének változtatni életükön és nagy hangsúlyt fektetnek a társintézményekkel való kapcsolattartásra.

Remény-Élet-Változás – így szól az intézmény mottója.

A RÉV-nél törekszenek a szenvedélybetegek minél szélesebb körben való elérésére, a motiváció felkeltésére, amihez olyan szolgáltatásokat kínálnak, melyek a szerhasználat megelőzését, a felépülést és a visszaesés esélyének csökkentését segítik.

A lajosvárosi Szent Lajos Templomban rendezett jubileumi ünnepség dr. Ternyák Csaba egri érsek hálaadó miséjével vette kezdetét, majd ez elmúlt időszakról beszélt Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese, Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója, Kohári Szilvia az Egri Rév vezetője és Török Virág, 2. éves egyetemi hallgató, aki az intézménynél töltött tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel.

Farkas Attila alpolgármester a város nevében köszönetét fejezte ki töretlen munkájukért, majd elmondta, 25 év nagy idő egy olyan szervezet életében, mely az emberek segítését tűzte ki legfőbb céljául. Hozzátette, ez egy kihívásokkal teli szakma, azonban ez az önzetlen segítség a mai magyar társadalom hasznára válik.

Forrás és fotó: Eger Város Hivatalos Oldala