30. éves a Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny

A Magyar Turisztikai Ügynökség által megalakulása óta támogatott Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját.

A verseny szervezői zsűritagjai részére a jubileumi évben Egerbe és Noszvajra szervezte kétnapos szakmai tanulmányútját, melynek célja a két település természeti értékeinek megismerése.

Az eseményen az ország minden pontjáról közel 80 fő kertész-, tájépítész- és településtervező mérnök, városi főkertész, valamint turisztikai szakember vesz részt, akiket Farkas Attila alpolgármester köszöntött a Városháza Dísztermében.

A program részeként a szakemberek Kacsó János cárosi főépítész előadásának keretében Eger építészetét és az elmúlt időszak fejlesztéseit ismerhette meg, a városi zöldterületek fenntartását, Eger védett fáit Ferenczy Tamás főkertész mutatatta be.

A résztvevők Eger nevezetességei mellett megtekintik a Termálfürdő területén az “Európa Év fáját”, a 275 éves platánt és az “Év fasora”díjat elnyert gesztenyefasort is, a tanulmányút második napján pedig Noszvajon a De La Motte Kastély és Síkfőkút látnivalóival ismerkednek meg.

Forrás és fotó: Eger Város Hivatalos Oldala