A Hatvani Temetőben helyezik végső nyugalomra dr. Harcsa Eleonóra főorvost

Mint azt korábban megírtuk, hosszú, türelemmel viselt betegség után 65 éves korában elhunyt dr. Harcsa Eleonóra belgyógyász, diabetológus, klinikai farmakológus főorvos, a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház nyugdíjas rendelőintézeti igazgatója.

Dr. Harcsa Eleonóra búcsúztatása 2023. november 10-én 11.30-kor szentmisével kezdődik Egerben a Hatvani Temetőben, ahol 12 órakor végső búcsút vesznek tőle, tájékoztatott a Markhot Ferenc Kórház.

Forrás: Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet
Dr. Harcsa Eleonóra 1982-ben a Debreceni Orvostudományi Egyetemen diplomázott és mindvégig a Markhot Ferenc Kórházban gyógyított, kezdetben a II. Belgyógyászati osztályon, majd a belgyógyászati és a diabetes szakrendelésen. 2006 óta a járóbeteg-szakellátás igazgatói feladatait látta el nyugdíjazásáig a belgyógyászati, illetve diabetes gondozói rendelések mellett. Tagja volt a kórházon belül az Intézeti Kutatásetikai Bizottságnak és a Tudományos Bizottságnak. Kuratóriumi elnöke volt a Tüdőgyógyászati Alapítványnak, kuratóriumi tagja az Egri Radiológia Támogatására Alapítványnak. Több tudományos konferencia szervezésében vett részt. Számos tudományos előadást tartott. Tagja volt a Magyar Diabetes Társaságnak, részt vett a Cukorbetegek Egri Egyesületének munkájában, szervezte a lakossági szűréseket. Szakmai munkásságáért több elismerést kapott, többek között a „Kelet-magyarországi Diabetológiáért” és Életmű Díjat.

Dr. Harcsa Eleonóra főorvos szakmai tudásával, közösségteremtő képességével példamutató módon segített embertársain, betegein, kollégáin. Az intézmény közleményében azt írja, a Markhot Ferenc Kórház fájó szívvel búcsúzik Főorvosnőtől, a köztiszteletben álló munkatárstól, baráttól. Emlékét kegyelettel megőrzi az intézmény közössége.

A múlthét csütörtöki közgyűlésen a testület Császár Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésére nem sokkal a főorvos halálhírének megjelenését követően egy perces néma csenddel és főhajtással emlékezett meg dr. Harcsa Eleonóráról.