Gyász – Elhunyt az egri kórház egyik főorvosa

Hosszú, türelemmel viselt betegség után 65 éves korában elhunyt dr. Harcsa Eleonóra belgyógyász, diabetológus, klinikai farmakológus főorvos, a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet nyugdíjas rendelőintézeti igazgatója – tudatta portálunkkal Szegedi Erzsébet, az intézmény médiareferense. 

Mint írta, dr. Harcsa Eleonóra 1982-ben a Debreceni Orvostudományi Egyetemen diplomázott és mindvégig a Markhot Ferenc Kórházban gyógyított, kezdetben a II. Belgyógyászati osztályon, majd a belgyógyászati és a diabetes szakrendelésen. 2006 óta a járóbeteg-szakellátás igazgatói feladatait látta el nyugdíjazásáig a belgyógyászati, illetve diabetes gondozói rendelések mellett.

Tagja volt a kórházon belül az Intézeti Kutatásetikai Bizottságnak és a Tudományos Bizottságnak. Kuratóriumi elnöke volt a „Tüdőgyógyászati Alapítvány”-nak, kuratóriumi tagja az „Egri Radiológia Támogatására Alapítvány”-nak. Több tudományos konferencia szervezésében vett részt.

Forrás: Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet

Számos tudományos előadást tartott. Tagja volt a Magyar Diabetes Társaságnak, részt vett a Cukorbetegek Egri Egyesületének munkájában, szervezte a lakossági szűréseket. Szakmai munkásságáért több elismerést kapott, többek között a „Kelet-magyarországi Diabetológiáért” és Életmű Díjat.

Dr. Harcsa Eleonóra főorvos szakmai tudásával, közösségteremtő képességével példamutató módon segített embertársain, betegein, kollégáin. A Markhot Ferenc Kórház fájó szívvel búcsúzik Főorvosnőtől, a köztiszteletben álló munkatárstól, baráttól. Emlékét kegyelettel megőrzi az intézmény közössége. Nyugodjon békében!

via Heol