A hétvége mérlege

A hétvégén 12 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 6 tűzesetet és 5 műszaki mentést 12 hivatásos, 2 önkormányzati, illetve 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Kigyulladt egy elektromos elosztószekrény hajnalban egy telephelyen, Nagyfüged Táncsics Mihály útján. A hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltó két porral oltó készülékkel oltották el a lángokat, az áramszolgáltató szakemberei az elosztószekrényt a hálózatról leválasztották.

Bokasérülése miatt segítségre szorult egy kiránduló délelőtt Bálapátfalva határában. A helyi önkormányzati tűzoltók terepjáróval szállították a sérültet a mentőkhöz. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakóház két melléképülete délután Hevesen a Hunyadi János utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat, személyi sérülés nem történt. 

Este kigyulladt egy melléképület Gyöngyösön, a Gyergyói utcában. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották a lángokat, a tűzben senki nem sérült meg. 

Szarvast gázolt egy személyautó éjszaka a 3-as főút 75-ös kilométerénél, Atkárnál. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, az eset során személyi sérülés nem történt. 

Vasárnapi események:

Összeütközött egy személykocsi és egy mikrobusz délelőtt Szilvásváradon, a Dózsa György utcában. A bélapátfalvi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították, majd az útról eltávolították az autókat. A mentők a járművek vezetőit könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Két személygépkocsi karambolozott Recsken, a 24-es főút 36-os kilométerszelvényénél délután. A baleset következtében az egyik autó árokba borult, a másik keresztben állt meg az úton. A pétervásárai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a balesetnek egy súlyos, illetve két könnyű sérültje volt.

Összeütközött egy motoros és egy személyautó délután Heves és Tenk között, a 31-es főút 117-es kilométerszelvényénél. A hevesi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A mentők a motorost könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Vasárnap három helyszínen a füzesabonyi és hevesi hivatásos, illetve a jászszentandrási önkéntes tűzoltók avatkoztak be kis kiterjedésű szabadtéri tűzeseteknél. 

Forrás: Heves VMKI