A középszakasz után a tizenegyedik helyen áll férfi csapatunk

A középszakasz utolsó mérkőzésén 18-10-es győzelmet aratott a DIGI-Eger férfi vízilabda csapata a KSI felett. A Bárány-uszodában gyönyörű kora nyári időben lejátszott találkozón a sereghajtó fővárosi fiatalok nem állították megoldhatatlan feladat elé Biros Péter együttesét.

Az első negyed kiegyenlített küzdelme után beindult az egriek gépezete, szünetre már öt góllal meglépett riválisától csapatunk. A folytatásban adok-kapok gólpárbaj alakult ki, nem unatkoztak a nézők, igen sokszor rezdült a háló mindkét oldalon, a felek közötti tekintélyes különbség megmaradt. A hajrára összeszedte védekezését az Eger, és nyolc találatra hizlalta a differenciát. A középszakaszt az alsóház harmadik helyén zárták fiaink. A bajnokságot lezáró helyosztókra kiváló ajánlólevéllel érkezünk, hiszen legutóbbi négy találkozónkat győzelemmel abszolváltuk. A felülmúlt KSI-nek marad a Pécs elleni párharc az egyenes kiesés elkerüléséért.

Férfi vízilabda OB I., középszakasz, alsóház, 5. forduló
DIGI-Eger – KSI 18-10 (2-1, 7-3, 5-5, 4-1)

Bárány-uszoda. Játékvezetők: Csizmadia Zsolt, Kenéz György ifj.
Gólszerzők: Murisics 4, Rádli, Molnár G. 3-3, Sudár 2, Biros S., Dóczi, Spitz, Gólya, Krijestorac, Mészáros illetve Bede 3, Csendes, Irmes 2-2, Pető, Benedek, Petrák.
Emberelőny/gól: 3/2 illetve 4/1
Ötméteresek: 3/3 illetve 4/3
Kipontozódott: Sári, Gólya

Biros Péter:

– Az első negyedben hiányérzetem volt, a történteket jól tükrözte az elszórakozott bemelegítés. A folytatásban sikerült ezen átlendülnünk és közönségszórakoztató mérkőzésen megérdemelten nyertünk. Sok gól volt, ennek a szurkolók örülhettek.

Horváth János:
– Bosszús vagyok. Nem értem a saját csapatomat, hiszen az első negyed rendben volt, utána a második egyáltalán nem, a harmadik igen, a negyedik megint nem. Ennek fényében nem volt kérdés, hogy a hazaiak nyernek. Hiányoztak a jó teljesítmények.

A játéknap további mérkőzései:
UVSE – Metalcom Szentes 11-11
PannErgy-MVLC-Miskolc – PVSK-Mecsek Füszért 12-10

A középszakasz (alsóház) végeredménye: 9. UVSE 22 pont, 10. Metalcom Szentes 20 pont, 11. DIGI-Eger 19 pont, 12. PannErgy-MVLC-Miskolc 15 pont, 13. PVSK-Mecsek Füszért 6 pont, 14. KSI 6 pont.

Forrás: Agriasport
Fotó: Pixabay