Jön a hidegfront, heves zivatar is lehet

Hétfőn az ország déli-délkeleti felén szinte zavartalan lesz a napsütés, északon, északnyugaton több lesz a felhő az égen. Egy hidegfront hatására a délután második felétől itt már záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt jégeső, felhőszakadás kíséretében. A délnyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lehet, majd késő délutántól az ország északi-északnyugati felén egyre többfelé északnyugatira fordul a szél iránya, nagy területen viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet a front előtt még 24 és 31 fok között alakul, ám késő délutántól északnyugaton, majd északon hirtelen több fokkal lehűlhet a levegő.

Kedden már sokfelé számíthatunk esőre, záporra, délen, délkeleten és néhol keleten zivatarokra is. Élénk, erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 24 fok között alakul, délen, délkeleten mérhetünk még 20 fok feletti, északnyugaton pedig 10 fok körüli maximumokat.

Szerdán az erősen felhős, borongós idő várható, legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. Elszórtan még eső, zápor kialakulhat. Többfelé élénk, erős lesz az északi szél. Délután 12-17 fokot mérhetünk.

Csütörtökön keleti határszélen gyenge eső eshet, máshol elszórt záporok, néhol zivatarok lehetnek a napos időszakok mellett. Erős, a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hűvös idő lesz, a maximumok 9 és 16 fok között alakulhatnak. Pénteken a változóan felhős-napos idő mellett helyenként előfordulhatnak záporok, néhol zivatarok. Élénk lesz a nyugati, északnyugati szél. Napközben 10-16 fok valószínű.

Forrás: Időkép