A városházi dolgozók kirúgástól való állandósult félelméről ír több egri párt is

Közleményt adtak ki a baloldali pártok szervezetei, szerintük ez már nem az 50-es évek, így ideje volna véget vetni a politikai alapú tisztogatásoknak az önkormányzatnál.

Mint arra a Demokratikus Koalíció és az MSZP közös közleményében is emlékeztet, Mirkóczki Ádám 2019-ben a megválasztása után azt ígérte, hogy ez a városvezetés más minőségű közéletet teremt majd Egerben, aminek egyik szerves része lesz, hogy a Fidesszel ellentétben ők nem rendeznek majd politikai mészárszéket a Városházán és az önkormányzati cégeknél, intézményeknél.

Ezzel szemben azonban szerintük a Mirkóczki Ádám nevével fémjelzett városvezetés az elmúlt 4 évben lassan és szisztematikusan menesztette szinte az összes városi közép és felsővezetőt. Szerintük ennek folyamodványa az, hogy:

idestova 4 éve gyakorlatilag állandósult a kirúgástól és az egzisztenciális kisemmizéstől való félelem a Városháza és az önkormányzat szakapparátusában.

Mirkóczki Ádám felszólal a 61. Közgazdász-vándorgyűlésen. Fotó: Eger Város Hivatalos Oldala // Facebook

A Gyurcsány-párt és szövetsége az MSZP helyi szervezete úgy fogalmaznak a közleményben, hogy ezek a tények és az, hogy Mirkóczki Ádám polgármester mostanában több fórumon is pozitív kontextusban beszél a kormányról, a Fideszről és a kormánnyal ápolt kapcsolatáról mind azt erősíti meg, hogy:

Mirkóczki Ádám és szövetségesei – már ha vannak még neki – mostanra nem, hogy a NER és a Fidesz ellen kívánnak küzdeni mely harca bizalmat kaptak az egri választóktól, hanem teljes hátra arcot véve leginkább befelé igyekeznek Orbán Viktor gátlástalan rendszerének óvó szárnyai alá.

A polgármester által az ellenzékkel és az egriekkel, kirúgott szakemberekkel szemben elkövetett árulása a DK szerint számukra egyértelmű üzenettel bír, miszerint nem engedhetik meg, hogy 2024 után tovább folytatódjon Mirkóczki Ádám és a Fidesz alkotta torz hibrid-rezsim város rontó tevékenysége.

Mi hisszük, hogy Egernek nem tisztogatásra és besúgókra, hanem megfontolt, tisztakezű szakmai vezetőkre és nyugodt, békés, higgadt építkezésre van szüksége.

– zárul DK és az MSZP közös közleménye.

Ez is érdekelni fogja!