Leszámolás? Újabb irodavezető és közvetlen kollégája távozott a Városházáról

Ezúttal a Városüzemeltetési Iroda vezetője, Gál Sándor és egy közvetlen munkatársa esett áldozatul a városvezetés féktelen üldözési mániájának. Ám a döntés mögött álló szokásos „tisztogatás” gyanú mellett egy másik, egészen érdekes összefüggés is felsejlik.

Információink szerint a tegnapi napon Gál Sándor irodavezető és egy követlen kollégája is menesztve lett a Városházáról. Az indokokról egyelőre nem tudunk semmit, de ismerjük a városvezetés és különösen Mirkóczki Ádám polgármester e téren tanúsított viselkedését és retorikai fogásait.

A valós ok több, mint valószínű, hogy hamar ki fog derülni, ám addig is van itt valami egészen más körülmény, mely kérdéseket vet fel az újabb kirúgásokkal kapcsolatban. Néhány hete ugyanis még csak annak, hogy a Városgondozás Eger Kft. élére Mirkóczki Ádám javaslatára nevezte ki Eged Renátót ügyvezetőnek a közgyűlés, mely nem kis felháborodást váltott ki városszerte. Majd milyen érdekes, hogy ezt követően nem sokkal, a Városgondozással szorosan, napi kapcsolatban együttműködő és a Városgondozás tevékenysége felett szakmai kontrollt gyakorló (!) hivatali szervezeti egység, a Városüzemeltetési Iroda vezetője is hirtelen, minden előjel nélkül távozni kényszerül a Dobó tér 2-ből. Az első fontos kérdés: vajon ki érkezik majd a helyére?

Gál Sándor irodavezető (b) mutatja az újonnan elkészült Merengő utcai lépcsősort Mirkóczki Ádám polgármesternek (j) szeptember 15-én. Fotó: Mirkóczki Ádám // Facebook

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a napokban több, egymástól független forrás is megerősítette, hogy a városvezetés szándékában áll jelentős, több százmilliós összeggel „kisegíteni” az állítólag „üres városi kassza” terhére azt a Városgondozást, melytől az elmúlt hetekben és hónapokban kiszerveztek szinte minden feladatot és azt állították, hogy nem képes a cég azokat ellátni. Majd most hirtelen, hogy olyan ember áll a cég élén, aki a polgármesterrel igencsak jó viszonyt ápol, hirtelen lesz feladat, lesz pénz és persze hajlandóság is ezek kifizetésére.

És a második roppant fontos kérdés: Ki ellenőrzi ezeknek a pénzeknek a felhasználását? A Városüzemeltetési Iroda és annak vezetője! Hát nem roppant érdekes?