„A városvezetés végérvényesen megbukott emberségből!”

Zsebekben kotorászás, alkoholistázás, testszégyenítés, buzizás – Folytatja a hangfelvételek napvilágra hozását a szivárogtató a polgármesterről, köréről és az ún. városvezetés viselt dolgairól. A legújabb felvételen elhangzó minősíthetetlen beszélgetés egy Rejtő Jenői színezetű kikötői kocsmában sem hangozhatna el, mert Senki Alfonz pofozná ki a beszélgetőket onnan. – írja az egriügyek.hu.

Ismét Egyed Zsolt a főszereplő, más pénztárcájában való kotorászással kezdik a felvételt. Weil Zoltán, korábbi rádiós (Rádió 7), jelenleg az egriszin.hu főszerkesztőjének pénzügyeivel foglalkoznak az új hangffelvételen: „Az a csávó mi a faszomból él ma?” – hangzik el a hanganyagon, aminek elején javarészt Egyed beszél.

Mirkóczki először „sleppként” beszél róluk és nem érti, hogy „eddig miért nem süllyedtek el”, majd Egyed egyszerűen kijelenti, hogy „behányik tőlük.” Ezután érkezik a testszégyenítés, majd Spisák György közli, ha „kiesik a csecs a szájukból, akkor kétforintosak lesznek”. Egyed Zsolt még rátesz egy lapáttal, hogy „erre várunk, hogy a csecs kihulljon a szájukból, aztán mehetnek a lángososba dolgozni, bazdmeg”.

Rohlicsek Judit és Szávoly Richárd több mint 25 éve az egri média ismert emberei, közel 7 éve férj és feleség. A Heves Megyei Prima-díjjal is kitüntetett kolléganőnk a város legismertebb hangja, akivel 1997-óta napi rendszerességgel találkozhatnak a rádióhallgatók, illetve számos egri és környékbeli rendezvény háziasszonya is egyben. Édesapja egy több mint 50 éves családi vállalkozás vezetője, lángosaiért hosszú sorok kígyóznak a piacon, melynek hírét vitte már a Forbes magazin mellett számos utazási portál, blog és forgattak náluk magyar, valamint külföldi tv csatornák, videó- és gasztro bloggerek. Erről a vállalkozásról olyan hangsúllyal beszélnek, mintha szégyen lenne ott dolgozni, és ami a jutalma lehet mindazoknak, akik nem járják azt a bölcs utat, mint a polgármesteri iroda alkalmi (ki)használói.

– foglalta össze véleménycikkben az egerhirek.hu, ahol Szávoly Richárd a felelős szerkesztő.

Az Eger Hírek egy felhívást is közzétett, közös fellépésre hívnak mindenkit:

Ezen a ponton szólítjuk fel a szakmát, kollégáinkat, nőszervezeteket, közéleti szereplőket, sportolókat és borászokat, hogy törjék meg a hetek óta tartó csendet, nyilvánítsanak véleményt az elhangzottakról, álljanak ki a nőiességükben megalázott újságírókért, médiaszemélyiségekért, vállalkozóért, közéleti szereplőért, jótékonysági szervezetekért és minden, méltóságában megalázott egriért! A jelenlegi, újrázni kívánó városvezetés végérvényesen megbukott emberségből és elveszítette minden jogát arra, hogy magából bármilyen platformon áldozatot kreáljon! És ami még ennél is rosszabb rájuk nézve: arra is, hogy ezek után bárkitől is bocsánatot kérjenek. Felesleges. Hiteltelen.


Ezt követően Egyed arról beszél, hogy szerinte miként működnek a rádiók, és hogy elképzelése szerint miért „baszták ki őket” korábban a rádióból és miként adták azt oda (a rádiókat) neki. Szererinte azért vették el tőlük a gyöngyösi és a hatvani frekvenciákat, mert jött a Fly (Bertók László, a Rádió 1 programigazgatója – a szerk.) és ő azt mondta, hogy nem kíván velük együtt dolgozni a jövőben – összegezte az egerhirek.hu.

Szávoly Richárd a következőt nyilatkozta az ügyben:

Tényként jegyezzük meg, hogy az Egyed Zsolt által a hangfelvételen vázolt történet köszönőviszonyban sincs a valósággal, ezért felvettük a kapcsolattot a rádió vezetésével az ügy tisztázása végett. A valódi helyzet az, hogy az FM 7 Rádió Heves megyei hálózata értékesítésre került, mely így 2019-ben a tulajdonosváltást követően Gyöngyösön és Hatvanban beolvadt a Rádió 1, illetve Egerben a Best FM vidéki hálózatába, majd ezt követően közös megegyezés alapján, baráti viszonyban, a későbbi együttműködés reményében bontottunk szerződést a tulajdonossal. Később a Best FM egri, majd a Rádió 1 gyöngyösi és hatvani frekvenciája is levállt Egyedékről, így a rádió vezetése ismét felkért minket a helyi tartalom gyártására, mindhárom frekvencián. Mélységesen felháborít ennek a beszédnek a minősége, a feleségem ilyen mérvű gyalázására pedig nem lehet megoldás egy bocsánatkérés, ezért mérlegeljük az ezzel kapcsolatos lehetőségeinket. Sajnálom, hogy az Egyed Zsolttal és Mirkóczki Ádámmal való korábbi jónak mondható kapcsolatunk az évek múlásával ilyen mélységekbe süllyedt.

A hangfelvétel folytatásában durva jelzőkkel minősítik Kühne Gábort, a Heol.hu és a Heves Megyei Hírlap főszerkesztőjét, majd Ábry Zoltán rendezvényszervező vállalkozóval (az Oroján-féle Egerért Most Egyesület jelöltje is egyben) kapcsolatban a Round Table, jótékonysági akciókról híres klubra is rátérnek. Ezen a ponton Rohlicsek Juditot nőiességében megalázva azon nevetgélnek, hogy Ábry Zoltán miért engedi fel a „nagyon csúnya Rolicseket az Utcazenészek Versenyének színpadára”, ami Mirkóczki Ádám szerint „optikailag nem szerencsés”. – írta az egriügyek.hu.