Állatokat segítő adománygyűjtésbe kezd a DK

A karácsonyi ünnepek közeledtével kormánypárti politikusok járják sorba az állatmenhelyeket, hogy adományokat vigyenek. Nekik ez évente egyszer fontos, miközben az állatvédelem ügye évről-évre kevesebb forráshoz jut, írja közösségi oldalán az egri DK szervezete, akik most adománygyűjtésbe kezdenek a négylábúak érdekében.

A Demokratikus Koalíció számára a zöldpolitika és az állatvédelem ügye kiemelt téma, és mi a választókerületben ebben az évben több olyan eseményt és megmozdulást is szerveztünk, amely megmutatta, milyen fontos számunkra környezetünk védelme. Ennek most egy újabb állomásához értünk, írja közösségi oldalán a politika szervezet.

A Demokratikus Koalíció december 14. és december 31. között adományokat gyűjt mentett kutyáknak és macskáknak. Hangsúlyozzák, hogy nem pénzadományt kérnek, hanem állateledelt, száraztápot szeretnénk kérni azoktól, akik jobbá kívánják tenni sokat szenvedett háziállatok életét.

Balla Péter, a DK választókerületi elnöke (b) és Balázs Miklós, a párt egri polgármesterjelöltje. Fotó: DK Eger // Facebook

Az összegyűlt adományokat egri civil állatvédők között osztjuk szét, amelynek koordinálásában a Macskaárvaház Alapítvány, a Szurkolók az Állatokért, illetve a Noé Állatotthon Alapítvány siet a segítségünkre. A Demokratikus Koalíció részéről ezt a nemes feladatot, hogy a gyűjtést szervezze, Csontos Júlia tagunk vállalta magára, aki szívén viseli a kiskedvencek sorsát, maga is lelkes állattartó.

– írják a közleményben.

Az adományokat a Demokratikus Koalíció egri irodájába várják kedden és pénteken 14 és 18, csütörtökön 10 és 13 óra között, továbbá telefonos egyeztetés után akár más lehetőség is megoldható. Telefonszámuk: +36-30/102-6667