„Álljon példaként Bitskey Aladár és Ringelhann György!”

Átadták a Kertész utcai parkolóház falára készült festményt amely Eger több mint 100 esztendős vízisport-történelmének állít emléket. Bitskey Aladár és dr. Ringelhann György portréja is a parkolóház falára került, mint ahogy arról már be is számoltunk.

Az ötletgazda és kezdeményező, Kovács-Csatlós Tamás volt, aki nem csak a körzet jelenlegi önkormányzati képviselője, ezer szálon kötődik az egri sportélethez. Tegnap például a heol.hu számolt be arról, hogy az egri nemzetközi vízilabda játékvezető, Kovács-Csatlós is bekerült az olimpiai keretbe. A regnáló körzeti képviselő újrázna is. Az önkormányzati választásokon függetlenül indul, a 4-es választókörzet képviseletéért. Az átadón azonban teljesen politikamentesen beszélt:

Büszke vagyok, hogy sikerült méltó módon emléket állítani az egri úszó- és vízilabdasportnak! Álljunk meg néha a rohanó, az egyre kevesebb értékkel bíró világunkban és legyünk büszkék arra, amink van. Álljunk meg egy pillanatra és a falfestésre tekintve jusson eszünkbe, hogy otthonunknak mondhattuk a régi nyitott uszodát. Ahol az úszás, a vízilabda alapjait elsajátítottuk. Ahol megtanultunk győzni, örülni és megízleltük a vereség keserű ízét, ahol dopplereztünk, ahol életreszóló barátságok, szerelmek születtek…

Kovács-Csatlós Tamás megköszönte mindenki segítségét a projekt megvalósításában, illetve az átadó résztvevőinek is, hogy szép számban megjelentek. Kiemelte Kis-Szabó Ervint, aki pár gondolatot is megosztott a jelenlévőkkel.

Töltse el megannyi élmény és érzés azt, aki megpillantja ezt a festést! Álljon példaként Bitskey Aladár és Ringelhann György portréja is a hétköznapjaink során. A maguk erősségeivel és gyengeségeikkel egyaránt. Sportolóként, orvosként, városvezetőként, férjként, nevelőként vagy tanárként került ki valaki az uszoda világából a legfontosabb, hogy EMBEREK tudtak maradni. Köszönöm az elmúlt napokban kapott rengeteg pozitív visszajelzést!

– írta Kovács-Csatlós a Facebook oldalán.

Bízom benne, hogy valami értékeset sikerült megalkotni! Legyen újra “Eger üdve a legfőbb törvény”! - írta a 4-es körzet független képviselőjelöltje.