Álmodozó szerelem- Gárdonyi pályakezdő regényének bemutatója a könyvtárban

Neves írónk születésének 160. jubileuma alkalmából Álmodozó szerelem címmel jelentette meg kötetét Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája, melynek bemutatójára várják az érdeklődőket november 28-án kedden 16:30-tól a Bródy Sándor Könyvtárban.

A maga korában Gárdonyi pályakezdő regényét folytatásokban közölte a Győri Közlöny, amelynek 1886-tól volt a munkatársa, most pedig teljes egészében ismerhetjük meg.

Keller Péter az alábbiakat mondta a kötettel kapcsolatban:

„Az Álmodozó szerelem Dédapám életében könyv alakban nem jelent meg. Nagyapám sem szerkesztette kötetbe. Ezt köszönöm is Neki, hiszen így magam is megélhettem, micsoda öröm és egyben micsoda felelősség örökséggé formálni egy, a nemzet által szeretett és tisztelt Felmenő hagyatékát. Olyan első kiadás van a kezünkben, melyről már Dédapám életében és halála után is jelentek meg kritikák. Néhányban, így Nagyapám dolgozatában is értékként jelenik meg a Miatyánk értelmezése. Dédapám hite és belső világa tárulkozik fel a gondolatsorban. A húszéves tanító már ebben az első regényében is tanúságot tesz a két évvel korábban Szőlősgyörökön megfogalmazott életelve, a Jézus-követés mellett.”