Átadták a tiszanánai Tündérkert bölcsődét

Ünnepélyes keretek között adták át Tiszanánán az új bölcsődét. Az eseményen jelen volt dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke is. Az intézményben 24 gyermek kaphat helyet.

Először is gratulálok a beruházáshoz, jó helyre kerültek a források. A magyar kormány családpolitikája 2010 óta gyökeres fordulatot vett, s jól illeszkedik ebbe a köznevelési intézmények fejlesztése és kiemelt támogatása. Itt Heves vármegyében is figyeltünk erre. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően újonnan 534 bölcsődei férőhely létesült, a fejlesztett férőhelyszám 2469 volt. Jól mutatják ezek a számok, hogy nagy adósságot pótoltunk

– részletezte Juhász Attila Simon. Hozzátette, Tiszanánán sikeres pályázati időszakot tudhatnak maguk mögött. Emlékeztetett a strand, a Dinnyésháti út felújítására.

Dr. Tóth József polgármester elmondta, a bölcsőde megépítésére 275 milliót költhettek, mely kétcsoportos, 24 férőhelyes intézmény lett. A polgármester külön kiemelte és megköszönte az eseményen a kivitelező Bódi Zsolt munkáját.


2017. január 1-jétől a gyermekvédelmi törvény módosításának eredményeként alapvetően átalakult a gyermekek napközbeni ellátásának rendszere, így a 3 évesnél fiatalabb gyermekek napközbeni ellátásának megszervezését minden esetben bölcsődei ellátás keretén belül kell megvalósítani. 2017-től minden olyan településen kötelező önkormányzati feladat ennek biztosítása, ahol 40-nél több 3 éven aluli él, vagy legalább 5 gyermek tekintetében erre igény jelentkezik. A szülői jelzéseket, igényeket figyelembe véve bölcsődei férőhelyek kialakítása szükséges lett a településen

– mondta el a polgármester. A munkaterületet tavaly, azaz 2023 májusában adták át és mára elkészült a beruházás.

Szavai szerint, nagy öröm, hogy átadhatták a bölcsődét, mely hosszú és gondos kivitelezés eredménye.
– Olyan világot élünk, ahol fontos, hogyan gondolkodunk gyermekeinkről. Ez a bölcsőde a gyerekek és szüleik számára is mérföldkő, otthont, biztonságot és fejlődést nyújt majd a kisebbeknek – hangsúlyozta.

Az ünnepélyes alkalmon Tóth József polgármester és Juhász Attila Simon vágta át a nemzeti színű szalagot, s ezzel átadták az intézményt. Az épületet Komróczki Sándorné Kádár Margit lelkész szentelte meg, a gyerekek pedig kis tánccal kedveskedtek a megjelenteknek.

Forrás: Heol
Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap