Az Eger Adventet és az egyetemet is meglátogatta David Pressman amerikai nagykövet

A Líceumba látogatott december 13-án David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete. A diplomata délelőtt Recsken, a korábbi gulág munkatáborból kialakított nemzeti emlékparkot tekintette meg, délután pedig az egri egyetemen és a Dobó téri vásárban is szétnézett.

A diplomata kinevezése óta járja az országot, szavai szerint igyekszik minél jobban megismerni a hazánkat, elsősorban úgy, hogy magyar emberekkel beszélget. Decemberi útja során előbb felkereste a Recski Nemzeti Emlékparkot, majd az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre látogatott, ahol az intézmény rektora fogadta. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona ismertette az egyetem múltját és képzési kínálatát, s a rövid találkozón szó esett a hazai felsőoktatásról is.

David Pressman ezt követően felkereste a Főegyházmegyei Könyvtárat, ahol hallgatókkal is találkozott, s beszélt nekik az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatáról. A kötetlen beszélgetés során szó esett tanulmányokról, diplomáciáról és természetesen Amerikáról.

Információnk szerint a nagykövet találkozni szeretett volna Mirkóczki Ádám polgármesterrel is, aki bár úgy tudjuk a Városházán tartózkodott, mégis helyettese Minczér Gábor alpolgármester találkozott egy gyors köszöntés erejéig a nyugati nagyhatalom hazai diplomáciai képviselőjével.

Fotó: Nagy Adri