Az egri gyors nem lassít, Nyíregyháza-Gödöllő-Kranj

Bódi Zsolt, az Egri Úszó Klub Elnöke közösségi odalán számolt be a csapat újabb sikereiről.

Mint bejegyzésében írja:

Az Egri Úszó Klub versenyzői három helyszínen is versenyeznek és versenyeztek a hétvégén! A kisebb versenyzőink a IV. Szabolcs Kupán vettek részt Nyíregyházán. A veterán úszóink a MEFOB-on versenyeztek Gödöllőn. Válogatott úszónk Szabó Lilla, a CECJM elnevezésű válogatott versenyen képviseli Magyarországot!

A Nyíregyházán megrendezett IV. Szabolcs Kupán Csáki Adél, Ivicz Kristóf, Lévai Linda, Mázló Levente, Mihály Nóra, Nahalka Bence, Sike Norbert, Simonyi Márk, Simonyi Kornél képviselte az Egri Úszó Klubbot! A verseny folyamán az úszóink kitettek magukért, ugyanis rengeteg egyéni csúcs, érmek és OB szintidők születtek a jövő nyári bajnokságokra!

Az Egri Úszó Klub érmesei a IV. Szabolcs Kupán:

Lévai Linda: 50m gyorsúszás, 100m gyorsúszás (arany), 400m gyorsúszás (arany), 200m vegyesúszás (arany), 50m pillangóúszás (arany).

Simonyi Márk: 50m gyorsúszás (arany), 100m gyorsúszás (arany), 50m hátúszás (arany), 50m pillangóúszás (bronz).

Csáki Adél 50m hátúszás (arany), 200m hátúszás (arany), 50m gyorsúszás (bronz).

Nahalka Bence: 200m hátúszás (arany), 400m gyorsúszás (arany).

Mihály Nóra: 50m mellúszás (arany), 200m vegyesúszás (bronz), 50m pillangóúszás (bronz), 100m gyorsúszás (bronz).

Simonyi Kornél: 200m hátúszás (ezüst).

Mázló Levente: 200m mellúszás (ezüst).

Ivicz Kristóf: 50m mellúszás (bronz)

A veterán úszóink, Angyal Mátyás és Kormos Kristóf, akik az egyetemi tanulmányaik mellet már csak időszakosan tudnak edzeni vagy éppen az Egri Úszó Klub szakmai munkáját segítik, a 2023-as MEFOB-on (Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság) vettek részt, sikeresen!

Kormos Kristóf (TF – Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem): 50m pillangóúszás (ezüst), 100m pillangóúszás (ezüst).

Angyal Mátyás (BGE – Budapesti Gazdasági Egyetem): 10x50m gyorsváltóban (arany), 4x100m vegyesváltó (ezüst).

A magyar serdülő válogatott Kranj-ban vesz részt a több évtizedes hagyományokkal rendelkező CECJM (Közép-Európai Országok Serdülő Bajnoksága) versenyen. A válogatott tagja Szabó Lilla, aki a szombati, első versenynapon már kettő aranyéremmel (400m gyorsúszás és 4x200m női gyorsváltó) járult hozzá a magyar csapat sikeréhez!

Indexkép: Egri Úszó Klub Facebook oldal