Balesetek és szabadtéri tüzek történtek a hétvégén

A hétvégén 19 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 6 tűzesetet és 10 műszaki mentést 14 hivatásos, 2 önkormányzati, illetve 6 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati események:

Hajnalban egy fa dőlt a 2413 számú útra a 14-es kilométerszelvénynél, Bükkszék határában. A pétervásárai hivatásos tűzoltók láncfűrésszel darabolták fel a fát, majd megszüntették az akadályt.

Kigyulladt egy kisbusz motortere reggel Tarnalelesz Szabadság útján. A vezetője porral oltó készülékkel a tűz oltását megkezdte, a pétervásárai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el az izzó részeket. Az eset során a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Délután Egerben az Alvégi, a Laktanya és a Lágyas utcában, illetve Demjénben a Széchenyi utcában méhek veszélyeztették a gyalogosokat. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei méhésszel, emelőkosaras gépjárművet, létrákat és kéziszerszámokat használva befogták a méheket, így megszüntették a veszélyt.

Szalagkorlátnak ütközött, majd az árokba hajtott egy autó délután az M3-as autópálya 42-es kilométerénél. A járművet egy biatorbágyi önkéntes tűzoltó áramtalanította, a hatvani hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt. Az autó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. 

Szombaton a füzesabonyi, hatvani hivatásos, a tiszanánai önkormányzati és a mezőtárkányi önkéntes tűzoltók oltottak el kisebb kiterjedésű vegetációs tüzeket.

Vasárnapi események:

Hajnalban egy autó árokba csapódott a 3208 sz út 9-es kilométerénél, Erdőtelek határában. Az autó két utasa ki tudott szállni a kocsiból, melyet a hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói áramtalanítottak. A balesetnek egy könnyű, illetve egy súlyos sérültje volt.

Árokba borult egy személyautó reggel Hatvannál, az M3-as autópálya 58-as kilométerszelvényénél. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, amelynek két utasa az egység kiérkezése előtt ki tudott szállni a járműből. Az eset során az egyik utas súlyos, a másik könnyű sérüléseket szenvedett. 

Fotó: Hatvani HTP

Négy darab tujafa kapott lángra délelőtt Erdőtelken a Fő utcán. A hevesi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, személyi sérülés nem történt. 

Egy tizenöt méter magas fa dőlt a sínekre délután Szilvásvárad és Bélapátfalva között. A fa a vasúti forgalmat akadályozta. A bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel eltávolították a fát, ezt követően a vonat tovább tudott haladni.

Délután ötszáz négyzetméteren égett száraz növényzet Boconád határában. A tüzet a hevesi hivatásos tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal oltották el. 

Este az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjai Egerben, a Bervai úton egy fába költözött méhrajt távolítottak el. 


Forrás: Heves VMKI