Bevették az újonnan átadott BUD Arénát az egri kézis fiúk

A Bud Arénába szinte hazai pályát varázsoló egri drukkerek hathatós támogatásával az egyik közvetlen rivális vendégeként nyert rangadót a QHB-Eger.

Népes egri szurkolótábor kísérte el a QHB-Eger csapatát a Bud Arénába, ahol a mérkőzést megelőzően ünnepélyes keretek között átadták a mintegy 1000 néző befogadására alkalmas új létesítményt. Kiváló hangulat fogadta a csapatokat, az egyesület jóvoltából szervezett szurkolói busszal valamint egyénileg is szép számban érkező egri drukkerek szinte hazai pályát varázsoltak a fővárosba.

Fotó: Bók Tamás

A hazaiak lendületét húsz perc után sikerült megtörni a mieinknek: 11–8-ról a szünetre 13–17-re módosult az állás. A második félidő elején ugyan egyenlítettek a vendéglátók (19–19), de az egriek újítottak, s egy 4–1-es sorozattal ismét lépéselőnyre tettek szert. A folytatásban akadt olyan időszak, amikor öt góllal is vezettek Tóth Károlyék (22–27), de két találatnál közelebb már nem jutottak a hazaiak.

A QHB-Eger idénybeli második győzelmét aratta, így kedvező helyzetből várhatja a válogatott szünet utáni folytatást. Kiss Gergőék legközelebb október 6-án a Telekom Veszprémet fogadják a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

A férfi NB I. 4. fordulójának mérkőzésén:
PLER-BUDAPEST–QHB-EGER 30–32 (13–17)

Fotó és forrás: handballeger.hu