Birkózás – Kovács Keve meggyőző birkózással utasított maga mögé mindenkit

A februári, csepeli válogatót követően március végén Dorogon, a Fekete Gyémánt Kupán mérkőztek meg egymással a birkózók a serdülőkorú kötöttfogású versenyen. A görögországi Európa-bajnokságon való részvételért küzdő magyar fiatalok ezúttal külföldi sportolókkal szemben is kipróbálhatták magukat, hiszen román, cseh, szerb, lengyel, litván, horvát, szlovák és ukrán nemzetiségű versenyzők is képviseltették magukat.

A magyarok közül többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A 48 kilogrammosoknál az Egri Városi Sportiskola U15-ös Eb-bronzérmes versenyzője Kovács Keve meggyőző birkózással utasított mindenkit maga mögé. Juhász Imre is végig fölényben volt vetélytársaival szemben, az 52 kilogrammos versenyzőnek négy győztes mérkőzéséből három is idő előtt ért véget.

Ezüstérmet nyert a kiválóan birkózó Jakab Norbert (57 kg), aki a döntőben szoros meccsen kapott ki horvát ellenfelétől. Idősebbek között versenyezve a dobogó harmadik fokára állhatott Csépány Gergely. Az ötödik helyen végzett Ónodi-Andrade Olivér (44 kg), a 14. helyen zárt a 85 kg-os súlycsoportban Veres Koppány. Az egriek edzői: Gyöngy Attila, Madarasi Gábor.

Kiemelt kép forrás: MBS Fotó: ROTH TAMAS