Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést

Csütörtökre felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon és néhol északkeleten alakulhatnak ki futó záporok. Az északnyugati szél az északi és középső megyékben támadhat fel. Hajnalra foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul, majd délutánra 12 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből csak néhol fordulhat elő gyenge zápor. Sokfelé élénk, északnyugaton helyenként erős lesz a délies szél. Hajnalban néhol gyengén fagyhat. Délután 14 és 19 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Hétvégén sokat süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből szombaton elvétve egy-egy futó zápor, zivatar kialakulhat. Sokfelé lesz élénk, nyugaton, északnyugaton erős a délies szél. Tovább melegszik az idő, a hajnali fagy megszűnik, délután pedig 18-23 fokot mérhetünk.

A vasárnapi napsütést csak kevés felhő árnyékolja, csapadék nem várható. Többfelé élénk, északnyugaton erős lesz a déli-délkeleti szél. Visszatér a kora nyári meleg, 22-27 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

Forrás: Időkép