Danny Blue úgy érzi, Eger polgármestere megalázta és fenyegette

Forr a hangulat a városházán, dívik lett hangfelvételeket készíteni. Erről tanúskodik legalábbis az újabb kiszivárgott hanganyag, amelyről ma jelent meg cikk egy egri hírportálon.

A felvételt portálunknak is megküldték, ám tartalma és jellege miatt méltatlannak éreztük a nyilvánosságra hozatalát, hiszen semmilyen konkrét, a város életével összefüggő közügyet nem érint az azon elhangzó beszélgetés – ha csak nem soroljuk ide a város polgármesterének stílusát… Most azonban, hogy a felvétel már kikerült, és az azon említett előadóművészek egyike is megkeresett minket válaszával, úgy érezzük korrektnek, ha ezt minden változtatás nélkül közöljük. A kontextus a következő:

Újabb Mirkóczki Ádámhoz köthető furcsa hangfelvétel látott napvilágot kedden az egyik videómegosztó portálon, melyen a polgármester ezúttal arról beszél, hogy megölne egy illuzionistát és egy lemezlovast.

– írta az Egerinfo a tegnapi nap folyamán megjelent cikkében, amelyhez a hangfelvételt is csatolták. A hangfelvétel a bulvár kategóriába sorolható, a polgármester válogatott jelzőkkel illeti Dj. Dominique lemezlovast és Danny Blue illuzionistát.

Danny Blue az elhangzottakra portálunknak ma megküldte az ügy kapcsán megfogalmazott közleményét, melyben igen határozott stílusban bírálja Mirkóczki Ádám polgármester kijelentéseit. Változtatás nélkül alább a közlemény:

Mélyen felháborított és megdöbbentett az a hangfelvétel, amely a napokban került nyilvánosságra, melyen Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere szóban bántalmaz és fenyeget engem és DJ Dominique kollégámat. Mint előadó, aki mindig is azért dolgozott, hogy szórakoztasson és örömet szerezzen a közönségének, elfogadhatatlannak tartom, hogy egy város vezetője ilyen módon viselkedjen.
A polgármesteri hivatalban folytatott beszélgetés során elhangzott minősíthetetlen és megdöbbentő kijelentések nemcsak, hogy méltatlanok egy városvezetőhöz, de veszélyesek és sértőek is. Lesújtónak tartom, hogy egy tisztségviselő ebben a pozícióban így nyilatkozzon bármely honfitársáról. Egyszerűen nem engedheti meg magának ezt a kommunikációt, sem egy honfitársával, sem más emberekkel szemben!

Van-e annál lejjebb, mint amikor tisztségviselők nyilvánosan alázzák az előadóművészeket? Szeretném felülvizsgálni a jogi lehetőségeimet és ezügyben megtenni a szükséges lépéseket, mert hiszem, hogy senkinek, sem közéleti személyiségnek, sem magánembernek nincs joga másokat ilyen módon fenyegetni vagy megalázni. Ezt a magatartást semmilyen körülmények között nem szabad szőnyeg alá söpörni. 

A felháborodásom minden politikai állástól teljesen független. Emberileg és morálisan mélységesen aggasztó, hogy idáig jutottunk! Azoknak, akik a közösségi médiában vagy élőben követik és örömmel ámulnak a mutatványaimon, köszönöm a folyamatos figyelmet, és hogy a pozitív reakcióik által mindig inspirációt nyerhetek.

Danny Blue
2024. 04. 17.

A hangfelvétel elkészítésének körülményeiről nincs információnk, megjelenése óta Mirkóczki Ádám polgármester nem reagált a felvételre.

Kép forrása: Egerinfo