Eger egyetlen mocskolódás, sárdobálás, lejáratás nélküli kampánya volt a Tarsoly Józsefé, ahogy ezt ígérte is

Így is lehet kampányolni. Vetélytárssal sportszerűen, egymást tisztelve.

– Tarsoly Józseffel posztolt képet Pápai Ákos tegnap este. Ritkán látni olyat, hogy két jelölt, akik ellentétes oldalon állnak, békésen kezelik, ha összefutnak plakátolás közben. Nos, a Mi Hazánk polgármesterjelöltje nem érezte szükségét a felesleges feszültségkeltésnek tegnap este, sőt.

Nem mintha a független polgármesterjelölttől, Tarsoly Józseftől, az ellentétére számíthattunk voltna. Végignézve az egyes jelöltek kampányain, az övé azon kevesek közé sorolható akik mocskolódástól, sárdobálástól mentesen vitték végig ezt a szűk két hónapot. Mint többször hangsúlyozta, nincs szüksége az egrieknek több mocsokra és lejáratásra, helyette nyugalomra, munkára, valódi képviseletre annál inkább. Sajnálatos, hogy rajta kívül ezeket egyik jelenlegi jelölt sem kínálja.

Tarsoly elsőként emelt szót a hangfelvételek ügyében. Ám a többi jelölttől eltérően, ő a felvétel készítőjét (készítőit?) is elítélte. A pártfüggetlen lokálpatriótizmust képviseli a kezdetektől fogva.

Elég volt abból, hogy nem Egerben élők döntenek az egriek és Eger jövőjéről! Elég volt abból, hogy a pártok és az álcivil egyesületek oltárán áldozzák fel az egriek és Eger jövőjét! Június 9-én, bízzuk Egerben élő, valóban pártfüggetlen egriekre közös jövőnk képviseletét, hogy Eger újra az egrieké lehessen!

– írta a kampányidőszak elején.

Üzenete azóta sem változott sokat. Tegnapi bejegyzéséhez pédául az alábbi kommentárt fűzte:

Pártok és álcivil szervezetek helyett függetlenség és valódi képviselet. Erre van szüksége most Egernek! Kérem szavazatukkal támogassanak most vasárnap, mint Eger egyetlen valóban független polgármesterjelöltjét!

Így is lehet kampányolni! Vetélytárssal sportszerűen, egymást tisztelve! S Egernek most talán pontosan erre van leginkább szüksége. Nyugalomra, egymás meghallgatására, valódi párbeszédre és emberi értékek mentén végzett képviseletre, munkára.