Meleg nyári hétvége, de zápor, zivatar is lehet

Szombat túlnyomóan napos lesz az idő. Záporok, zivatarok a délután második felében érkezhetnek nyugat, délnyugat felől, melyek estére a középső tájakat is elérhetik. Helyenként élénk lesz a szél, záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre kell készülni. A csúcshőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Vasárnap keleten indulhat esővel, záporokkal, zivatarokkal a nap, máshol napos lesz a reggel. Napközben főként az ország északi felén alakulhatnak ki helyenként újabb zivatarok. Késő délután, este akár egy-egy heves zivatar is besodródhat nyugat felől a Kisalföldre. Többfelé élénk lesz a légmozgás, zivatarokat erős, viharos széllökések kísérhetnek. Délutánra 27 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn egy hidegfront hatására többfelé, több hullámban vonulhatnak át záporok, zivatarok. Ezek között jégesővel, felhőszakadással, viharos széllel kísért heves zivatarok is lehetnek. A délnyugati szél élénk, erős lesz, a Dunántúlon pedig az északnyugati szelet kísérhetik erős, olykor viharos lökések. Napközben 26 és 32 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Kedden a napos, gomolyfelhős idő mellett elszórtan újabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Gyenge, mérsékelt lesz az északnyugati szél. Délután 24-28 fok valószínű. Szedán is túlnyomóan napos időre van kilátás. Zápor, zivatar napközben helyenként, este délnyugat felől viszont több helyen kialakulhat. Gyenge, mérsékelt, néhol élénk lesz a délies légmozgás. A hőmérséklet délután 24-29 fokig emelkedhet.

Forrás: Időkép