Elkedődött a LED izzók kiosztása

Megérkezett a szállítmány, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködésének köszönhetően kezdetét vette az ingyenes lakossági LED-csereprogram második körében igényelt energiatakarékos izzók kiosztása.

Azok, akik az első fordulóban lemaradtak az igénylésről, 2023. december 1. és 2024. január 15. között regisztrálhattak és kérhették az ingyenes fényforrásokat, melyek egyrészről kevésbe terhelik környezetünket, másrészről hozzájárulhatnak a rezsiköltségek csökkenéséhez.

Földvári Győző, önkormányzati képviselő, intézményi ügyeket felügyelő tanácsnok, a program koordinátora elmondta, a lakosság energiafogyasztásának 70%-a világítás célú, melyből a megtakarítás 30%-ot eredményezett, emellett az embereknek pénzben is hatalmas segítséget nyújt az, hogy ingyenesen juthattak hozzá a fényforrásokhoz.

A tavaly meghirdetett kiírásra összesen 1700 egri háztartás regisztrált, ami azt jelenti, hogy a program keretében, a két igénylési körben összesen csaknem 17 ezer izzó került kiosztásra.

A második fordulóban 313 háztartás igényelte a gazdaságos égőket, nekik a napokban 4084 darab izzót adnak át az IFI Pont Érsek utcai irodájában.

Forrás és fotó: Eger Város Hivatalos Oldala