Megjelent a negyedik Mirkóczki-hangfelvétel, a polgármester szerint Keresztes Zoltán képviselő b*zi, Minczér alpolgármester szerint „egy hazug sz*r”

Folytatódik az egri városházán zajlott beszélgetések szivárogtatása, napvilágot látott a negyedik hangfelvétel. A hanganyagon az hallható ahogy Mirkóczki Ádám beszélget Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármestereivel arról, ki mit mondjon a következő sajtótájékoztatón.

A téma ezúttal az egri elkerülő út, illetve az Olasz utcai parkoló tervezete. A hangfelvételen azt hallani, ahogy Mirkóczkiék azt sérelmezik, hogy a Momentum képviselője útügyi önkormányzati biztosként dolgozhatott, amit a helyi fideszes képviselők is megszavaztak, élükön Oroján Sándor akkori frakcióvezetővel. Következtetésük szerint tehát a Momentum összejátszik a Fidesszel.

A polgármester és társai mind Momentum támogatással szerezték meg a győzelmet 2019-ben, együttes frakcióban ültek Keresztes Zoltánnal az Egységben a Városért Egyesület színeiben, akiről a felvételen szó van. A föntebbiek miatt, Mirkóczki polgármester szerint

Keresztes Zoltán egy b*zi, Minczér Gábor alpolgármester pedig hazug sz*rnak nevezi képviselőtársát, korábbi szövetségesét.

Mirkóczki azt is elmondja levelet kapott Keresztes Zoltántól az ő egyéni választókörzetébe tartozó Olasz utcai parkoló megépítésével kapcsolatban. Kiderül, a képviselő sürgette a polgármestert, hogy kezdődjön el a parkoló kivitelezése, mert a pénz meg lett volna rá a költségvetésben. A városvezető, alpolgármesterét utasítja a válaszadásra, pontosabban arra, válaszolja azt:

Mit várt, hogy egy hónap alatt elkészüljön?

Érdekesség, hogy a parkoló azóta sem készült el, holott a hangfelvétel készítése óta közel két év telt el az azt kiszivárogtató szerint. Mirkóczki azzal zárja mondandóját a felvételen, hogy Lőcsei Lajos momentumos országgyűlési képviselő is hazudik, mert nem néz utána a dolgoknak, nem tájékozódik, „ezek” (a helyi momentumos képviselők), pedig megvezetik őt.