Esős, záporos, kissé szeles idő

Szerdán felhős, borongós időben lesz részünk, és továbbra is sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható. Naposabb időszakok inkább csak keleten, délkeleten lehetnek. Keleten a délnyugati, a középső tájakon a nyugatias, a Dunántúlon az északnyugati szél lesz élénk, erős. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt. Délután 7 és 17 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, nyugaton, északnyugaton mérhetjük az alacsonyabb, délkeleten, keleten a magasabb értékeket.

Csütörtökön már naposabb idő valószínű, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan főként a Dunántúlon és néhol északkeleten alakulhatnak ki futó záporok. Az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé élénk lökések kísérhetik. Hajnalra foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul, majd délutánra 12 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, de az időnként megjelenő gomolyfelhőkből csak néhol fordulhat elő gyenge zápor. Sokfelé élénk, északnyugaton helyenként erős lesz a délies szél. Hajnalban néhol gyengén fagyhat. Délután 14 és 19 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

hétvégén sokat süt majd a nap, de az időnként megjelenő felhőkből szombaton elszórtan egy-egy futó zápor kialakulhat. Sokfelé lesz élénk, nyugaton, északnyugaton erős a délies szél. Tovább melegszik az idő, szombaton 18-23, vasárnap pedig már 22-27 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

Forrás: Időkép