Esősen indulhat a nap

Csütörtökön változóan, többször erősen felhős lesz az ég, de az ország nagy részén legalább rövid időszakokra szerephez jut a nap. Több tájegységünkön elszórtan kialakulhat átmenetileg eső, zápor, néhol zivatar sem kizárt. A déli-délnyugati szél nagy területen élénk, helyenként erős lesz. Reggelre a szélcsendesebb tájakon foltokban pára, köd képződhet. Hajnalban 6-15, délután 16-23 fokot mérhetünk.

Pénteken kezdetben országos esőre van kilátás, majd délután nyugat felől elkezd megszűnni a csapadék, és egyre több helyen csökken a felhőzet. Többfelé kiadós csapadékmennyiség várható, beágyazott záporok, zivatarok is lehetnek. Kezdetben a délies, majd egyre inkább a nyugati-északnyugati szél lesz élénk, erős, néhol viharos. Napközben 13-20 fok valószínű.

Szombaton a változóan felhős-napos időben több helyen előfordulhatnak záporok, néhol zivatar is kialakulhat. A légmozgás többfelé élénk, néhol erős lehet. A legmagasabb hőmérséklet 14 és 20 fok között alakulhat. Reggelre többfelé képződhet pára, köd.

Vasárnap elsősorban északkeleten és néhol északon lehetnek záporok, máshol sok napsütésre van kilátás. A déli-délnyugati szelet élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. A reggel ismét többfelé lehet párás, ködös. 15 és 23 fok közé melegedhet napközben a levegő. Hétfőn mindenhol számíthatunk napos időszakokra, számottevő csapadék nem várható. Sokfelé szeles időre, 18-24 fok közötti maximumokra van kilátás.