Ilyen nincs: lemásolta képviselőtársa előterjesztését, majd beadta saját neve alatt az alpolgármester

Ismét egymásnak ment a DK és a városvezetés akksigyár-ügyben, ezúttal egy előterjesztést sikerült lenyúlnia a városvezetésnek, ami kapcsán a DK szerint a városvezetés a felelősséget igyekszik elkerülni.

Plagizált előterjesztéssel kerülné el a politikai felelősséget a városvezetés az akkumulátorgyár-ügyben! Írja közleményében a helyi Demokratikus Koalíció. Mint a párt közösségi oldalán fogalmaz, miután tegnap Balázs Miklós polgármesterjelölt és az őt támogató pártok közösen jelentették be, hogy aláírásgyűjtést indítanak annak érdekében, hogy a jövőben ne lehessen akkumulátorgyárat telepíteni Egerbe, a városvezetés részéről Minczér Gábor alpolgármester hirtelen egy sürgősségi indítvánnyal állt elő a holnapi közgyűlésre, amely a DK szerint

tartalmában szóról-szóró megegyezik azzal az előterjesztéssel, amit néhány hónapja Komlósi Csaba önkormányzati képviselővel közösen vitt a testület elé a párt, ám a testület akkor nem támogatta.

A közlemény úgy fogalmaz:

Feltételezhetnénk akár azt is, hogy „fény gyúlt a fejekben” és a város vezetése végre rájött, mennyire álságos az a játék, amit az egriek háta mögött űznek, de sajnos sokkal inkább valószínű, hogy nem szól másról ez a plagizálásnak is alig nevezhető „puskázás”, mint a politikai következmények elkerüléséről – amitől valljuk be, az alpolgármester húzása sajnos csak még cikibb lesz.

Politikai következmények alatt a baloldali párt arra gondol, amikor néhány hete kirobbant az egri akkumulátorgyár-ügy, aminek kapcsán a városvezetés azóta sem adott magyarázatot, ám egyre több a kérdőjel és a gyanús körülmény amely felmerült Minczér Gábor alpolgármester és a jogerősen elítélt Spisák György aljegyző Kínai „kirándulása” körül.

Ezek a jelek pedig arra mutatnak, hogy titokban talán tényleg egy aksigyárat akart a Mirkóczki Ádám féle vezetés Egerbe telepíteni. Mi másért titkolóznának ennyire?

A Demokratikus Koalíció bejegyzését úgy zárta, mindentől függetlenül remélik, hogy az előterjesztés többséget szerez majd.

Ha a DK-nak lenne képviselője a közgyűlésben, biztosan megszavazná. Alpolgármester úrnak pedig javasoljuk, hogy olcsó politikai manőverek helyett legközelebb legyen egyenes és őszinte az egriekkel.

– írják.

Kiemelt fotó: Minczér Gábor // Facebook