Tizenegy beavatkozás történt a hosszú hétvégén

A hosszú hétvégén 15 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 6 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 14 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati események

Összeütközött két személyautó a 3204-es mellékúton délelőtt, Gyöngyöshalász és Karácsond között. Az egyik autó az árokban állt meg. Az esetnél a gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat, a balesetnek nem volt sérültje. 

Kora este a hatvani hivatásos tűzoltók Hatvanban a Teleki úton, egy köbméteren égő szeméttüzet oltottak el. 

Este lesodródott az úttestről, majd átszakította egy családi ház kerítését és az udvarra csapódott egy személyautó Hatvanban, a Boldogi úton. A balesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a gépkocsit. Az autóban annak vezetője utazott, őt a mentők kórházba szállították.

Egy lakóház tápkábele füstölt este Hatvanban a Mészáros Lázár úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az ingatlant, majd az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig biztosították a helyszínt. 

Éjszaka a kéményben lerakódott égéstermék égett egy családi házban, Boldogon, a Kossuth Lajos úton. A tüzet a hatvani hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el, a tűz az épületre nem terjedt át, de a kémény használhatatlanná vált.

Vasárnapi események:

Hajnalban egy fa ága a járdára hasadt Kompolton, a Fleischmann utcában. Az ág egy elektromos vezetéket is elszakított. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát, az áramkimaradás egy ingatlant érintett. 

Összeütközött két személyautó a 31-es főúton, Heves és Tenk között, a 118-as kilométernél.  A balesethez a füzesabonyi és a hevesi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a mentőkkel közösen kiemeltek egy embert a járműből. A balesetnek egy halálos áldozata és két könnyű sérültje volt. 

Este a tűzhelyen maradt étel miatt tűz keletkezett egy társasház lakásában Gyöngyösön, a Pesti úton. A ház lakója egy tűzoltó készülékkel a lángokat eloltotta, a város hivatásos tűzoltói a gázt és az áramot elzárták a házban, a füsttel érintett konyhát pedig átszellőztették. 

Éjszaka egy konnektor füstölt egy társasházi lakásban Gyöngyösön a Jószerencsét utcában. A város hivatásos tűzoltói szüntették meg a füstölést, tűz nem keletkezett. 

Hétfői események:

Öt személyautó rohant egymásba délután az M3-as autópálya 54-es kilométerénél, Hatvan közelében. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanítottak két járművet, majd biztosították a helyszínt. A balesetben két ember súlyos, kettő pedig könnyű sérüléseket szenvedett. 

Kora este Besenyőtelek Honvéd utcájában 5 m2-en száraz fű és növényi hulladék égett, a füzesabonyi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. 

Fotó: Gyöngyösi HTP