Fagyos reggel, napközben pedig eső, havas eső jöhet

Vasárnap egy melegfront felhőzete érkezik fölénk, emiatt több tájegységünkön előfordulhat eső, zápor, de északon, északkeleten, valamint kezdetben a Dunántúli-középhegységben havas eső, esetleg jelentéktelen havazás is kialakulhat. A délire, délnyugatira forduló szél veszít erejéből, de helyenként még élénk lehet. Csípős lesz a reggel, általában -5 és +1 fok közé hűl le a levegő, de a fagyzugokban akár -6, -7 fok is lehet. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Napközben 3 és 11 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Hétfőn sok felhő lesz felettünk, csak kevés helyen számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Kezdetben többfelé, délután inkább csak keleten és néhol délnyugaton fordulhat elő eső, zápor. Elsősorban az északi tájakon lehet erős a nyugatias szél. Enyhébb lesz a reggel, délután pedig 7-16 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedden északon és nyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk, a déli és a délnyugati tájakon eső, zápor is kialakulhat. A Dunántúl északi felén élénk lehet az északnyugati szél. 8 és 13 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Szerdán és csütörtökön naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Jelentős csapadék egyik nap sem várható. Szerdán sokfelé élénk, erős, helyenként viharos lesz az északias szél, majd csütörtökön a nyugati-délnyugati szél lehet többfelé élénk, néhol erős. Szerdán 1-7, csütörtökön 0-6 fokra van kilátás napközben. Csütörtök reggelre többfelé csökkenhet -5 fok alá a levegő hőmérséklete.

Forrás: időkép