Felújított karácsonyi díszvilágítás kerül Eger közterületeire

Idén is a Városgondozás Eger Kft. helyezi fel Eger közterületein az ünnepi díszvilágítást. tájékoztatott közleményben az EVAT cégcsoportba tartozó városi cég. Munkatársaik, mint írják ezen a téren szerzett többéves tapasztalata biztosítja, hogy Eger ebben az évben is teljes ünnepi pompában díszelegjen, ahogy az egy vármegyeszékhelyhez méltó.

Októberben döntött róla a Közgyűlés, hogy a feladatokkal újra a Városgondozás Eger Kft.-t bízza meg. Ennek megfelelően a munkához azonnal hozzá is látott a cég kezdve az izzósorok felülvizsgálatával. Idén a díszvilágítás egy jelentős részét teljeskörű felújításra küldték így a korábban opálosodott vagy megsérült elemek most gyönyörűen, maximális fényerővel világítanak majd. A cég saját munkavállalójának továbbképzésével és új munkaeszközök beszerzésével is biztosítja, hogy a díszvilágítás szakszerűen és biztonságosan kerüljön felhelyezésre városszerte.

A korábbi évekhez hasonlóan a következő helyszínek kapnak majd karácsonyi fényeket: Dobó István tér, Kis-Dobó tér, Dobó István utca, Széchenyi István utca, Érsek utca, Szent János utca, Bajcsy-Zsilinszky utca, Kossuth Lajos utca, Jókai Mór utca, Eszterházy tér, Szépasszony-völgy, II. Rákóczi Ferenc utca, Deák Ferenc utca, Felnémet-Rozália híd, Törvényház utca, Cifrakapu utca, Servita utca, Gárdonyi Géza tér, Mátyás király utca, Végvári vitézek tere.

A munkálatokat a belvárosban már megkezdte a Városgondozás, itt az adventi időszak kezdetére el is fognak készülni. Összesen kb. 5-7000 folyóméternyi izzósort, 5-600 db díszt helyeznek fel a városban.

Kiemelt fotó: Komka Péter // MTI