Gomolyfelhős idő, néhol záporokkal

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor. Sokfelé élénk, a Kisalföldön erős lesz a délies szél. Délután 14 és 20 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Szombaton sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből elvétve egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat. Sokfelé lesz élénk, nyugaton, északnyugaton erős lesz a délies szél. Tovább melegszik az idő, a hajnali fagy megszűnik, délután pedig már 18-23 fokot mérhetünk.

A vasárnapi napsütést csak kevés felhő árnyékolhatja, csapadék nem várható. Többfelé élénk, északnyugaton erős lesz a déli-délkeleti szél. Visszatér a kora nyári meleg, a legmelegebb órákban 22-27 fokot mérhetünk.

Hétfőn is marad a meleg, nyárias idő, 23 és 28 fok közötti maximumokkal. Esernyőkre nem lesz szükség, elsősorban fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen, viszont a délkeleti szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Kedden szintén száraz, napos idő várható, 24-28 fok körüli csúcsokkal.

Forrás: Időkép