Itt az újabb Mirkóczki-hangfelvétel. Az önkormányzat pénzén, a rádió munkatársaival, akart saját portál felépíteni a polgármester

Folytatódik a botrány-cunami, újabb hangfelvétel látott napvilágot Mirkóczki Ádám polgármesterről, ám ezúttal egy sokkal komolyabb, az önkormányzat pénzét és az egri média szereplőit is érintő hanganyagot tett elérhetővé az ismeretlen szivárogtató, mely elsőként az egerinfo.com portálon jelent meg és amely egy videómegosztó hírportálon érhető el bárki számára.

Az elmúlt hetekben sorra látnak napvilágot az újabb és újabb hangfelvételek Mirkóczki Ádám polgármesterről. Az első ilyen megjelent felvételen a polgármester arról beszélt, hogy szándékosan közérdekű adatokat manipulálna a Lenkey-ház kapcsán, majd ezt követte egy újabb felvétel, amin az hallható, ahogyan a városvezető Danny Blue és DJ Dominique előadókat minősíthetetlen stílusban szidalmazza. Most pedig megérkezett a sorban a harmadik felvétel, melyet ismét az egerinfo.com hírportál jelentetett meg, és amelyen ezúttal egy sokkal komolyabb ügy hallható.

A portál azt írja, a legújabb hangfelvételen

Mirkóczki Ádám ezúttal – a portál cikke és a hangfelvétel tulajdonosa szerint – Egyed Zsolttal, a Sztárbox Média Kft. tulajdonosával, a kormányközeli Rádió 1 Eger vezetőjével egyezkedik arról, hogyan tudnának pénzt kilapátolni az önkormányzattól Mirkóczki saját médiumába,

amivel aztán megtámogatják az ex-jobbikos polgármestert a 2024-es önkormányzati választáson, illetve ezzel párhuzamosan a városi média különböző szereplőiről is véleményt formálnak.

A trágárságoktól sem mentes beszélgetésben többek közt az is hallható, hogy a szereplők megállapodnak abban, hogy a Rádió 1-en és Egyed Zsolt rádióvezetőn keresztül, a rádió munkatársaival, de az önkormányzat pénzéből felépítik Mirkóczki Ádám saját maga által kézi vezérelt hírportálját. A függetlennek álcázott weboldalt aztán a 2024-es önkormányzati választáson vetnék be, megtámogatva ezzel Mirkóczki Ádám kampányát, írja a hangfelvétel alapján az egerinfo.com.

A cikk szerint ez a portál nem más, mint az egripost.hu, mely megalakulása óta látványosan a városvezetést futtatja. Minden más politikai szereplőt, jelenleg kifejezetten Mirkóczki választási ellenfeleit, sokszor teljesen alaptalan állításokkal igyekszik besározni.

Az Egripost, mint név és mint szellemi tulajdon egyébként Mirkóczki Ádám polgármester nevére van bejegyezve, ez egy korábbi, Városháza Talponálló oldalon megjelent bejegyzésből is kiderült.

A felvételen azt hallani, ahogy az egyik, a portál által Egyed Zsoltnak vélt beszélgető partner felajánlja Mirkóczki számára, hogy az EgerInfó elvesztése után csináljak egy új weboldalt a Sztárbox Kft-n keresztül, ami a Rádió 1 Egert is üzemelteti. Ehhez felvennének egy hölgyet munkatársnak, hogy csinálja az új portált, ám Mirkóczki nem bízik benne, mert szerinte ő a TV Eger egy korábbi főszerkesztőjének legjobb barátnője. Ez, az Egyednek vélt másik fél szerint azonban nem baj, mert – mint a cikk és a hangfelvétel tulajdonosa is fogalmaz – tudja neki mondani, hogy

a “pofádat befogod, kapsz rendesen lóvét”. Elhangzik az is, hogy a médiát függetlennek kell álcázni, majd a kampányban kell “az egészet ráb*szni, mert akkor már mindegy”.