„Ha nem hallom, nem hiszem, hogy ez lettél te Mirkóczki Ádám.”

Császár Zoltán a közelmúltban jelentette be, hogy a jövő hónapban tartandó önkormányzati választásokon már nem kíván indulni. A képviselő szerdán éles hangú posztban bírálta a polgármestert a hangfelvételek tartalmát illetően, visszalépésre és lemondásra szólította fel.

Miközben a közösségi médiában a polgármester a nyilvánosságra került hangfelvételek okán áldozatként igyekszik magát feltüntetni és elnyerni a szavazók bizalmát, a háttérben sorra jelennek meg a képviselői nyilatkozatok és kommentek a botrányos tartalmú Mirkóczki-felvételek nyomán. Legutóbb Császár Zoltán, a hangfelvételeken több alkalommal is megszólított és megalázott képviselő emelt szót amellett, hogy a regnáló polgármester nem, hogy új esélyt nem érdemel a város székére, hanem azonnali hatállyal le is kellene mondania tisztségéről.
Sok más személy mellett Császár Zoltán önkormányzati képviselő neve is elhangzik azokon a kiszivárogtatott hangfelvételeken, melyeken az egri polgármester és beszélgetőtársai megalázóan beszélnek közéleti szereplőkről, borászokról, képviselőkről és a nyugdíjasokról. – számolt be az EgerHírek.

Császár így fogalmazott:

Amennyiben nem hasbeszélő helyettesítette az alábbi személyeket, akkor hallható: egy rádiós, egy „szerény közszolga” kabinetvezető és maga a polgármester Mirkóczki Ádám. Ebből következtetem, hogy véleményem szerint nem alkalmas és nem lehet polgármester az, aki lenézi az öregeket, időseket, regnáló képviselőt és más beosztású közéleti személyeket.

Kérdéseket intézett Mirkóczki Ádámhoz és a jelöléstől való visszalépésre vagy azonnali lemondásra szólította fel:

Hát ide jutottál? Hát ennyit ér neked a hatalom? Hát így beszélsz az idős emberekről és rólam a hátam mögött? Ha nem hallom, nem hiszem, hogy ez lettél te Mirkóczki Ádám. Az a legkevesebb, hogy az egy hónapos kampány során beszélek az emberekkel, hogy mézes mázos szavaid ellenére véletlenül se szavazzanak rád. Bár két képviselő már felszólított, hogy mondjál le. De úgy látom kell neked az a szék. MOST ÉN IS FELSZÓLÍTALAK, HOGY EZEK UTÁN VOND VISSZA JELÖLÉSED VAGY MONDJÁL LE! Egernek valóban békére és új polgármesterre van szüksége, hisz az új szórólapodon is ez szerepel a programod egyik pontjában.


"KISÖPÖRJÜK AZ EGRI KÖZÉLETBŐL A PÁRTPOLITIKAI PAKTUM MIATT KINEVEZETT ALKALMATLAN SZEMÉLYEKET! A veszekedésekből és a cirkuszokból elég volt!"

– zárta posztját Császár Zoltán.