Halálos baleset is történt vasárnap az autópályán

A hétvégén összesen 26 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 18 műszaki mentést összesen 20 hivatásos, 1 önkormányzati, valamint 6 önkéntes tűzoltó egység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati kiemelt események:

Hajnalban egy tíz méter magas fa dőlt az útra a Noszvaj és Szomolya közötti szakaszon. A szomolyai önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát.

Reggel a vasúti sínekre dőlt egy fa Szarvaskő térségében. Az vasúti forgalmat akadályozó fát a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók távolították el. 

Kettéhasadt egy fa délelőtt Gyöngyösön az Ifjúság úton. A város hivatásos tűzoltói a fa veszélyes részeit motoros láncfűrésszel távolították el. 

Szombaton az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei Eger határában, Egerben a Knézich Károly és az Ifjúság utcában, illetve Hevesen a Fő úton ingatlanokba költözött veszélyes darazsakat távolítottak el.

Vasárnapi kiemelt események:

Árokba hajtott egy személygépjármű Mátraballa határában a hajnali órákban. A járművet a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói áramtalanították, a balesetnek nem volt sérültje. 

Összeütközött két személyautó hajnalban az M3-as autópálya 88-as kilométerénél, Nagyfüged térségében. A műszaki mentési munkálatok elvégzése érdekében a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók összesen három gépjárművel vonultak. A beavatkozó tűzoltók az egyik személygépjármű karosszériáját megbontották, abból három embert kiemeltek, majd átadták őket a mentőknek. A balesetben két ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életüket már nem lehetett megmenteni, a személyautó harmadik utasát a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. 

Kora reggel az egri hivatásos tűzoltók három, a forgalmat veszélyeztető követ távolítottak el a 25-ös főút, 22-es kilométerénél. 

Füst szivárgott egy családi ház szaunájából délelőtt Egerben, a Mikes Kelemen utcában. A város hivatás tűzoltói áramtalanították az ingatlant, a szauna oldalát megbontották és megtalálták a korrodált elektromos vezetéket, mely az izzást okozta. 

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó délután az M3-as autópálya 86-os kilométerszelvénynél, Nagyfüged térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd az útra kifolyt olajat felitatták. A balesetnek nem volt sérültje.

A pétervásárai hivatásos tűzoltók délután a mentőknek segítettek egy sérült túrázó mozgatásában Sirok külterületén. 

Lesodródott az úttestről és fának ütközött egy személyautó este a 24-es főúton, Mátraháza és Sástó között. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd biztosították a helyszínt. A balesetben a jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.  

Este Mátraderecske Akácfa utcájában egy fa villanyvezetékre dőlt, amelyet a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói létráról, motoros láncfűrésszel távolítottak el.

Fotó: Gyöngyösi HTP