Helyenként zápor kialakulhat

Szerdán gyakran takarhatják felhők a napot, és több tájegységünkön is számítani kell időnként esőre, záporra, délkeleten zivatarokra is. Délután nyugat, délnyugat felől csökken a csapadékhajlam. Az északias szelet sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik. Hajnalra 8 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet. Délután 17 és 27 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, nyugaton, északnyugaton marad hűvösebb az idő.

Csütörtökön is sokfelé erőteljesebben megnövekszik a felhőzet, kezdetben többfelé alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar, délután pedig a Dunától keletre számíthatunk még helyenként záporok, zivatarok kialakulására, a Dunántúlon ekkor már csak néhol fordulat elő egy-egy kisebb futó zápor. Az élénk, erős északnyugati szélben délutánra 18 és 27 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken már több napsütésre számíthatunk, és csak elszórtan északon fordulhat elő egy-egy gyenge zápor. Több tájegységünkön élénk, keleten, északkeleten erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. A délutáni órákban 22-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

hétvégén sokat fog sütni a nap, de vasárnap délután nyugaton és északnyugaton helyenként zápor, zivatar időnként kialakulhat. Szombaton nyugaton és északnyugaton erős lehet a délies szél, vasárnap viszont csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős széllökések. Felmelegedés veszi kezdetét, szombaton 24 és 29, vasárnap már 26 és 33 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Forrás: Időkép
Fotó: Levendula PihenőKert Szihalom