Helyenként zápor, zivatar kialakulhat

Szerdán napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, a legtöbb napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. A Dunától keletre helyenként, a középső tájakon csak elszórtan alakulhat ki időnként zápor, zivatar, de néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Sokfelé élénk, kezdetben helyenként erős lesz az északi-északnyugati szél, de a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. Hajnalban 8 és 15, délután 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, viszont a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz.

Csütörtökön a napsütést többfelé zavarhatják gomolyfelhők. Kezdetben csak elszórtan, napközben viszont egyre több tájegységünkön alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Néhol ismét számítani kell felhőszakadásra, jégesőre. Helyenként élénk lesz a nyugati-északnyugati szél, de a zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is fel kell készülni. Hajnalra keleten foltokban pára, köd képződhet. A csúcshőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Pénteken erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatarok, sőt zivatarrendszerek is kialakulhatnak, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetnek. A délies szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 29 fok között alakul, északnyugaton maradhat hűvösebb az idő.

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben még többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz a déli-délnyugati szél. A legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők. Vasárnap sok napsütésre van kilátás, átmenetileg egy-egy zápor, esetleg zivatar már csak elszórtan fordulhat elő. Az élénk, erős nyugatias szélben 23 és 30 fok közé melegedhet a levegő.

Forrás: Időkép