Hideg reggel után kellemes, májusi idő

Kedden napközben folytatódik a túlnyomóan napos idő, csupán délen alakulhat egy-egy zápor. Többfelé élénk lesz a keleties szél. A hideg reggelt követően, délután 20 és 26 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szerdán a gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is. Helyenként, nagyobb eséllyel keleten és a középső tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A délkeleti szél többfelé élénk, néhol erős lesz. Délután 20-26 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön a megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan, de főként a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok. A délkeleti szelet már több helyen erős, északnyugaton viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 21-27 fok között valószínű.

Pénteken már nem lesz annyira kellemes az idő: többfelé előfordulhat eső, zápor, zivatar, helyenként kiadós mennyiséggel kell számolnunk. Élénk, erős lesz a délkeleti szél. Napközben 18-27 fokra van kilátás. Hétvégén marad a változékony, záporokkal-zivatarokkal tűzdelt időjárás.

Forrás: Időkép