Idén Újévkor az egri helyett egy idegen szimfonikus zenekar, dupla áron adja a hagyományos Újévi Koncertet Egerben

Az Egri Szimfonikus Zenekar közösségi oldalán osztott meg egy közleményt a hagyományos újévi koncert kapcsán amit hosszú évek óta mindig a Szabó Sipos Máté vezette zenekar tartott meg Újév napján. Ám ahogyan tavaly idén is -a bejegyzés szerint – egy idegen város zenekara érkezik majd városunkba játszani, és ha lehet hinni a bejegyzésben írtaknak akkor a jegyek ára is dupla annyi lesz, mint ezelőtt.

A zenekar bejegyzésében felháborodásának adott hangot. Mint írják,

Eger “lokálpatrióta” önkormányzata azt a támogatást, amit – deklaráltan a helyi együttes segítéseként – évtizedek óta a zenekar, költségvetésének részeként kapott közpénzből, azt most egy vendégzenekarnak adja. Az évek óta önmagában is nyereséges vállalkozás idei, példátlanul magas jegyáraival pedig Önök duplán fizetik meg az árát a koncerteknek. (…) Köszönjük, hogy telt házak mellett játszhattunk ez évi rendezvényeinken.

Mindezt, mint írják, annak a fényében szerették volna tudatni a közönséggel, hogy sajnos idén már biztosan nem találkozhatunk az Egri Szimfonikus Zenekarral, mert idei költségvetésük ezt sajnos már nem teszi lehetővé számukra.

A bejegyzés részeként a Zenekar megosztotta Kelemen Dórának, a néhai Kelemen Csaba színművész lányának közleményét is, akinek édesapja az Újévi Koncert megálmodója volt. Közleményében az Agria Játékok Kft. jogutódja úgy fogalmaz, a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar egri Újévi Koncerten való fellépéséhez nem járul hozzá.

Ennek oka a közlemény szerint, hogy édesapja, a koncert megálmodja, Kelemen Csaba az Egri Szimfonikus zenekar vezetőjével, Szabó Sipos Mátéval 27 éves jól működő szakmai kapcsolatot ápolt. Szerinte mivel édesapja szorosan kötődött Eger városának kulturális életéhez, így most elképzelhetetlennek tartaná és soha nem is járulna hozzá ahhoz, hogy Egerben egy másik város zenekara játszon a hagyományos Újévi Koncerten az Egri Szimfonikus zenekar helyett.