Indul az újabb lakossági LED-csereprogram Egerben

Újabb pályázati körrel folytatódik a lakossági LED-csereprogram, így azok az egri lakosok, akik az első fordulóban lemaradtak az igénylésről, most 2023. december 1. és 2024. január 15. között regisztrálhatnak, az energiatakarékos izzók átvételére pedig 2024 áprilisában lesz lehetőség.

Az átvétel helyéről és időpontjáról a pályázók a regisztráció utáni hetekben kapnak írásos tájékoztatást.

A program célja továbbra is az, hogy minimális energiabefektetéssel és költségek nélkül a lakosság ingyenesen jusson hozzá olyan fényforrásokhoz, melyek egyrészről kevésbe terhelik környezetünket, másrészről hozzájárulhatnak a rezsiköltségek csökkenéséhez.

A programban az a lakossági felhasználó vehet részt, aki a partnercég, a CYEB által biztosított www.ledcsere.hu online felületen sikeresen regisztrál.

Fontos, hogy ugyanarra a fogyasztási helyre, amellyel már részt vettek az első pályázaton, újabb fényforrásokat nem lehet igényelni.

A regisztráció során a rendszer néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően automatikusan kiszámolja, hogy az adott háztartás az éves áramfogyasztás, valamint a lakásban található izzók száma és használati ideje alapján hány ingyenes LED-re jogosult.

Az online regisztrációhoz szükséges:

villanyszámla (a szolgáltatótól letöltött PDF formátum, vagy papíralapú villanyszámla első négy oldala szkennelve vagy fotózva)

a lakásban lévő fényforrások száma és foglalatinak típusa

Akkor is van segítség, ha nem tudnak regisztrálni

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 2023. december 4-től a jelentkezéshez az IFI PONT irodájában ( Érsek utca 8.szám alatt) továbbra is regisztrációs pont létesítésével nyújt segítséget mindazoknak, akik nem rendelkeznek a szükséges technikai eszközökkel.

Kérjük, hogy a regisztrációs pontra vigye magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját, előző havi villanyszámláját és egy jegyzetet arról, mely helyiségekben hány darab és milyen foglalatú izzót kíván kicserélni.

Ügyfélfogadási idő

Hétfőnként 13:00-17:30

Szerdánként 13:00-17:30

Csütörtökönként 10:00-14:00 óráig

Vegyen részt Ön is az ingyenes, egri LED-csereprogramban és csökkentsük együtt a háztartások energiafelhasználását!